Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
O dietę powinniśmy dbać przez cały czas, ale kiedy otrzymujemy diagnozę choroby jelit – należy skupić się na prozdrowotnym odżywianiu szczególnie. Odpowiednie produkty spożywcze prawidłowo zbilansowane w codziennym jadłospisie poprawiają stan zdrowia. Na warsztacie dietetyczka pokaże, które składniki spożywcze pomogą zadbać o komfort pracy jelit,nie tylko w sposób prozdrowotny, ale przede wszystkim smaczny. Nauczy, jak skomponować plan żywieniowy by czuć się dobrze i w pełni sił. Zapraszamy szczególnie osoby borykające się z chorobami jelit tj. zespół jelita drażliwego i sibo.
Prowadząca: Marlena Świderska – dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
„Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności. Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych".