13.12.2023 / środa / 11.15 – 12.45
/ salonik literacki / wstęp wolny
Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
Czy da się połączyć tradycję z prozdrowotnym odżywianiem?
Czy nasze narodowe potrawy możemy przygotować w sposób tradycyjny wciąż utrzymując dobre nawyki żywieniowe?
Czy możemy świętować poprzez jedzenie, które sprawia przyjemność?
Czy nasza domowa kuchnia może być również tą, która wspiera zdrowie?
Na warsztatach dietetyczka rozwieje wszelkie wątpliwości.
Prowadząca: Marlena Świderska – dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
„Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności. Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych".